Dans

Kort fortalt

  • Kulturskolen underviser i de fleste sjangre.
  • Vi deler elevene i grupper på bakgrunn av alder og nivå.  
  • Elevene kan delta i flere klasser.  

Timeplaner

Timeplan våren 2022

Kreativ barnedans 

I denne klassen utforsker vi dans og bevegelse gjennom improvisasjon, lek og fantasi. Vi jobber også med rytme, motorikk og koordinasjon. Passer for elever fra 6 år. Elevene må ha på seg sokker, tights eller stram bukse og genser eller T-skjorte.

Barneballett 

I barnedans får barna lekbetont danseundervisning der vi er opptatt av motorikk, bevegelse, rytmikk og danseglede. Barna lærer trinn og posisjoner, rettet mot klassisk ballett. Vi bruker  forskjellige typer musikk. 

Timen passer for både gutter og jenter fra fylte fire år. Foreldre er ikke med inn i timen.

Klassisk ballett 

I klassisk ballett jobber vi blant annet med plassering, turn out, balanse og annen teknikk. Elevene får en gradvis opplæring fra de enkleste posisjonene og grunntrinnene til det aller mest avanserte på høyeste nivå. Velg timer ut fra din alder eller spør oss om råd.

Vi ønsker at elever følger undervisningen minst to klasser per uke for best progresjon. I klassisk ballett og barnedans bruker jenter lyse longs, ballettdrakt og eventuelt et lite skjørt. Alle må ha myke ballettsko og håret oppsatt, helst i topp. Gutter bruker tights og en T-shirt som er ettersittende.

Tåspiss

Tåspissdans er for elever som har danset en stund fordi dette krever grundig arbeid med plassering, styrke og teknikk. Vi har derfor egne tåspiss-klasser, der vi arbeider med dette parallelt med andre danseformer. Mange av klassene foregår ved barren og på gulvet, der vi jobber med å styrke føtter og ankler. 

For å danse tåspiss må elevene være med på minst to andre klasser i klassisk ballett samtidig. Inntak skjer normalt fra 12-års alderen og oppover, og i samråd med pedagogen.

Samtidsdans/moderne

I samtidsdans møter det tradisjonelle det nyskapende. På kulturskolen er samtidsdansen svært fysisk og legger vekt på dynamikk og musikalitet så vel som styrke og fleksibilitet.

Vi jobber mye med gulvarbeid og -teknikk. I klassene jobber vi også mye med improvisasjon og kreativt arbeid og gir rom for at elevene skal finne sin egen personlige stemme. I timene er vi barbent eller bruker sokker. Elevene må ha oppsatt hår.  

Åpent for alle fra 8. trinn.

Stepp

I dag skiller vi steppdansen i to hovedgrupper, rytmisk stepp og musikalstepp. I steppetimene bruker vi steppesko med jern. Det gjør at rytme og musikk er en viktig del av steppetimene. Vi jobber mest mot musikalsteppen, der vi er opptatt av det visuelle uttrykket. Den rytmiske forståelsen er en viktig del av steppetimene. I stepp må elevene ha steppesko. Elevene må ha oppsatt hår.

Jazzdans

Her øver vi inn elementer som isolasjoner, dynamikk, koordinasjon og rytme. I jazzklassene er vi mer opptatt av teknikk enn i for eksempel street funk timene. Elevene bør ha myke jazzsko, jazzbukse/tights og en topp som ikke er for stor. Elevene må ha oppsatt hår.

Egne klasser for barn fra ni år.

Street funk

Street funk er en blanding av jazzdans og hip hop. Klassene inneholder tekniske og danseriske elementer fra hip hop. Musikken er viktig og vi spiller pop, hip hop og R&B. I disse klassene er vi også opptatt av styrke og fleksibilitet, så vel som tempo og utholdenhet. I street funk og hip hop bruker elevene sneakers eller innejoggesko, gjerne med delt såle. Elevene må ha oppsatt hår.

Egne klasser for barn fra ni år.

Hiphop/Breaking

Hip hop er en time med vekt på danseglede, hvor du utvikler ditt eget personlige preg. Det er en god miks av old school hip hop, ladystyle hip hop, reggaeton, lyrical hip hop og dancehall. Nybegynnere ungdom må starte på hip hop 1 før de avanserer til ungdom 2 og 3.

Vi har egne hip hop timer for barn fra ca. 8 år, hvor vi danser og har det gøy til kul musikk.

Fordypningstilbud

Danseteatret

Danseteatret er vår dansegruppe for ungdomselever som viser stor interesse og engasjement. Danseteatret har klasser to ganger i uken. Vi er med på ulike lokale visninger og forestillinger og dere må regne med noe helgejobbing. Elevene må danse minst tre klasser pr uke for å kunne søke om opptak. Opptaksprøve kreves.  

Fordypning ballett

Tilbudet er for elever som ønsker å fordype seg i klassisk ballett og viser et spesielt talent for dette. Vi har fordypning i to nivåer: Fordypning 1 fra 12 til 15 år og Fordypning 2 fra 15 til18 år. Du må danse minst to klasser klassisk ballett for å  søke opptak. Fordypningstilbudet i ballett består av en 75 min. klasse i uken, samt tre lørdager per semester i tillegg.
Krever opptaksprøve

Musikal

Musikal kombinerer dans, sang og teater. I musikalklassene jobber vi med sang og koreografi, med vekt på scenisk uttrykk og formidling. Musikalklassene legger dessuten stor vekt på samarbeid og ensembleøving. I musikal er det vanlig å bruke karaktersko. Elevene må ha oppsatt hår.

Fra 8 år.

Søk om plass 

Du sender en søknad til Nordre Follo kulturskole, og får tilbud om plass så snart vi har ledig kapasitet.

Send søknad

Hovedopptak til elevplasser gjøres i juni. Du får mail i slutten av juni dersom du blir tildelt plass i hovedopptaket. Vi tar imidlertid imot søknader hele året, og gjør løpende inntak ved ledige plasser.

Hovedregelen er at elevene som får plass er bundet for et skoleår. Eleven har fast plass helt til vi mottar skriftlig utmelding. Unntak fra dette er årskurs og kortere kurs.

Kontaktinformasjon

Vi holder til i Idrettsveien 14, 1400 Ski.

Nordre Follo kulturskole - base dans

Kontakt Nordre Follo kulturskole

Telefon: 45 84 84 73