Dans

Kort fortalt

  • Kulturskolen underviser i de fleste sjangre.
  • Vi deler elevene i grupper på bakgrunn av alder og nivå.  
  • Du kan delta i flere klasser.  

Timeplan våren 2021

Timeplan

Barnedans

I barnedans får barna lekbetont danseundervisning der vi er opptatt av motorikk, bevegelse, rytmikk og danseglede. Barna lærer trinn og posisjoner, rettet mot klassisk ballett. Vi bruker  forskjellige typer musikk. 

Timen passer for både gutter og jenter fra fylte fire år. Foreldre er ikke med inn i timen.

Klassisk dans

I klassisk ballett jobber vi blant annet med plassering, turn out, balanse og annen teknikk. Elevene får en gradvis opplæring fra de enkleste posisjonene og grunntrinnene til det aller mest avanserte på høyeste nivå. Velg timer ut fra din alder eller spør oss om råd.

Vi ønsker at elever følger undervisningen minst to klasser per uke for best progresjon. I klassisk ballett og barnedans bruker jenter lyse longs, ballettdrakt og eventuelt et lite skjørt. Alle må ha myke ballettsko og håret oppsatt, helst i topp. Gutter bruker tights og en t-shirt som er ettersittende.

Teknikk

I teknikk-klassene jobber vi spesifikt og i dybden med viktige ting i klassisk ballett. Temaer kan være: Hvordan finne og jobbe med turn out og plassering? Hvordan løfte riktig og få en høy arabesque eller hvordan få til mer enn en pirouette? 

Klassen passer for de som er ca. 12 år og som allerede danser klassisk ballett. 

Strech/avspenning

Her strekker vi ut/ tøyer muskulatur, særlig de musklene som er viktige for dansere. Det er en fordel å delta på timen før slik at du allerede er varm. Vi avslutter klassen med avspenning. 

Åpen for alle fra ca. 12 år.

Tåspiss

Tåspissdans er for elever som har danset en stund fordi dette krever grundig arbeid med plassering, styrke og teknikk. Vi har derfor egne tåspiss-klasser, der vi arbeider med dette  parallelt med andre danseformer. Mange av klassene foregår ved barren og på gulvet, der vi jobber med å styrke føtter og ankler. 

For å danse tåspiss må elevene være med på minst to andre klasser i klassisk ballett samtidig. Inntak skjer normalt fra 12-års alderen og oppover, og i samråd med pedagogen.

Samtidsdans/moderne

I samtidsdans møter det tradisjonelle det nyskapende. På kulturskolen er samtidsdansen svært fysisk og legger vekt på dynamikk og musikalitet så vel som styrke og fleksibilitet.

Vi jobber mye med gulvarbeid og -teknikk. I klassene jobber vi også mye med improvisasjon og kreativt arbeid og gir rom for at elevene skal finne sin egen personlige stemme. I timene er vi barbent eller bruker sokker. Elevene må ha oppsatt hår.  

Åpent for alle fra 8. trinn.

Irsk dans

Irsk dans er en tradisjonell danseform fra Irland. Bena danser raske mønster, mens overkroppen er strak og armene er i ro. Elevene lærer ulike solodanser, i tillegg til tradisjonelle gruppedanser (céili) og shownummer. I irsk dans starter elevene med sneakers og senere irske hard shoes. Elevene må ha oppsatt hår.

Åpent fra ca. 12 år.

Stepp

I dag skiller vi steppdansen i to hovedgrupper, rytmisk stepp og musikalstepp. I steppetimene bruker vi steppesko med jern. Det gjør at rytme og musikk er en viktig del av steppetimene. Vi jobber mest mot musikalsteppen, der vi er opptatt av det visuelle uttrykket. Den rytmiske forståelsen er en viktig del av steppetimene. I stepp må elevene ha steppesko. Elevene må ha oppsatt hår.

Jazzdans

Her øver vi inn elementer som isolasjoner, dynamikk, koordinasjon og rytme. I jazzklassene er vi mer opptatt av teknikk enn i for eksempel street funk timene. Elevene bør ha myke jazzsko, jazzbukse/tights og en topp som ikke er for stor. Elevene må ha oppsatt hår.

Egne klasser for barn fra ni år.

Street funk

Street funk er en blanding av jazzdans og hip hop. Klassene inneholder tekniske og danseriske elementer fra hip hop. Musikken er viktig og vi spiller pop, hip hop og R&B. I disse klassene er vi også opptatt av styrke og fleksibilitet, så vel som tempo og utholdenhet. I street funk og hip hop bruker elevene sneakers eller innejoggesko, gjerne med delt såle. Elevene må ha oppsatt hår.

Egne klasser for barn fra ni år.

Hiphop/Breaking

Hip hop er en time med vekt på danseglede, hvor du utvikler ditt eget personlige preg. Det er en god miks av old school hip hop, ladystyle hip hop, reggaeton, lyrical hip hop og dancehall. Nybegynnere ungdom må starte på hip hop 1 før de avanserer til ungdom 2 og 3.

Vi har egne hip hop timer for barn fra ca. 8 år, hvor vi danser og har det gøy til kul musikk.

Fordypning dans

DanseTeatret er kulturskolens fordypningstilbud innenfor dans. Tilbudet er for elever som har danset lenge, har gode danseferdigheter og viser stor interesse for dansefaget.

DanseTeatret har egne klasser to ganger i uken. Her øver vi på repertoire og oppvisningsnumre og har spesiell oppmerksomhet på sceneuttrykk og fremføring. Vi deltar også på ulike arrangementer, både i skolens og andres regi.

Opptak skjer etter en helhetsvurdering og ved prøvedans.

Musikal

Musikal kombinerer dans, sang og teater. I musikalklassene jobber vi med sang og koreografi, med vekt på scenisk uttrykk og formidling. Musikalklassene legger dessuten stor vekt på samarbeid og ensembleøving. I musikal er det vanlig å bruke karaktersko. Elevene må ha oppsatt hår.

Åpent fra 7. trinn.

Kontaktinformasjon

Vi holder til i Idrettsveien 14, 1400 Ski.

Kontakt Nordre Follo kulturskole
Telefon: 66 81 50 30