Strykeinstrumenter

Kort fortalt

  • Vi tilbyr opplæring i fiolin og spiller melodier og stykker i alle sjangre, alt fra Mozart til «The Fox».
  • Vi underviser også i suzukimetodikk på fiolin og cello.
  • Alle får tilbud om å være med i strykeorkester i samarbeid med kulturskolen i Ås.

Fiolin

Med fiolin kan du lære å spille melodier og stykker i alle sjangre, alt fra Mozart til «The Fox».

Undervisningen

Vanlig startalder er fem til ti år. De yngste blir med i en gruppe, der vi samarbeider for å få fremgang. Når elevene har nådd et visst nivå, deltar de i mindre grupper. Etter hvert vil elevene få timer alene.

Vi tilpasser undervisningen til elevenes nivå så alle får nødvendig oppfølging. Kulturskolen tilbyr samspill på alle nivåer, og eleven har mulighet til å delta i spennende prosjekter med andre kulturskoler.

Cello

Celloen er en del av strykeinstrumentfamilien. Fiolin og bratsj er mindre, og kontrabassen større. Cello spilles i mange sjangre, fra klassisk til pop og rock og passer til både melodier og akkompagnement.

Undervisningen

Vanlig startalder er fra seks til ti år. Undervisningen foregår i grupper eller som enkelttimer, etter lærerens faglige vurdering. Vi tilpasser undervisningen til elevenes nivå så alle får nødvendig oppfølging. Vi anbefaler at eleven spiller litt hver dag og det er viktig at foreldrene legger til rette for at dette blir lystbetont.

En viktig del av strykeropplæringen er å delta i samspill. Kulturskolen tilbyr samspill på alle nivåer, og elevene har mulighet til å delta i spennende prosjekter med andre kulturskoler.

Kontakt oss

Kontakt Nordre Follo kulturskole
Telefon: 66 81 50 30