Midlertidig endret gangvei ved Parkaksen i Ski sentrum

Kommunen bygger en universelt utformet rampe mellom Jernbaneveien og Parkaksen. I byggeperioden må du som skal til Parkaksen ta en alternativ rute enten via gågata (Idrettsveien) eller Kirkeveien.
kart over alternative fremkomstveier til Parkaksen

Den midlertidige rampen som har vært mellom Jernbaneveien og Parkaksen blir byttet ut med en ny permanent rampe.

Rampen bygges i betong og med varmekabler slik at den blir tilgjengelig hele året. Den blir universelt utformet og vil passe inn i dagens miljø.

Arbeidene er planlagt å foregå fra uke 32 til uke 46. Først fjernet vi en del av dagens trapp. Nå graver vi for å tilrettelegge for å støpe den nye rampen.

Når rampen er støpt måler vi opp rekkverk som skal være på begge sider av rampen. Vi skal også erstatte noe av rekkverket som er i Parkaksen i dag, fordi det er for lavt. Rekkverket tar mellom fem og ti uker å lage, og leveringen styrer når rampen blir ferdig.

Det skal fylles opp med masser inni rampen før det legges varmekabler og den asfalteres. Til slutt blir det plantet nye planter i kassene langs muren mot nord. 

I anleggsperioden vil trappa være helt stengt. Vi har merket alternative gang- og sykkelmuligheter slik at det blir lett å finne frem.

For oss er det viktig å finne løsninger som gir minst mulig ulempe og som ivaretar sikkerheten til de som arbeider på anlegget. Vi ber om at alle forholder seg til skilting, leding og sperringer.

Vi oppfordrer alle til å vise tålmodighet og hensyn gjennom anleggsperioden, slik at vi får en så god og trygg gjennomføring som mulig. Det blir bra til slutt!

Sist endret: 25.08.2023