Nordre Follo frivilligsentral - Kolbotn

Kort fortalt

  • Nordre Follo frivilligsentral - Kolbotn finner du i Kolben, Strandliveien 1 på Kolbotn. 
  • Frivilligsentralen gir deg muligheter til å bli kjent med nye mennesker og skape nettverk i nærmiljøet. 

Ulike aktiviteter

Nordre Follo frivilligsentral - Kolbotn har mange aktiviteter. Aktivitetene avhenger i stor grad av de frivillige som deltar. Se nedenfor for mer informasjon om hva vi driver med. 

Idé-slabberas

Siste torsdag hver måned fra kl. 12.00-14.00, har vi idé-slabberas hos Frivilligsentralen. Alle som har gode idéer eller ønsker å få gode idéer er velkommen til et uformelt samvær.

Rickshaw sykkeltur

Meld deg som frivillig og bli Rickshaw-pilot eller bestill en gratis tur med vind i håret. Kontakt oss på telefon 66 81 50 90/97 65 31 31. 

Syhjørnet

Hver mandag kl. 12-14 hos Frivilligsentralen har vi frivillige damer som hjelper til med å legge opp bukser, sy inn skjorter og reparere annet tøy. 

Dette er gratis og det er bare å komme innom med plagg du ønsker å få reparert. 

Nabohjelp

Er du glad i hagearbeid eller liker du å bruke kroppen over snøskuffa? Trives du med eldre mennesker? Mange ute i ditt nærmiljø trenger en ekstra håndsrekning. Er du den nye nabohjelpen?

Klarer du deg greit hjemme i ditt eget hus, men kjenner at alderen og fysikken ikke tillater deg å klippe plenen, plukke epler og måke snø? Vi prøver å bygge opp en base av nabohjelpere. 

Aktivitetsvenn/følgesvenn

Ønsker du å bidra til å gjøre hverdagen hyggeligere for de eldre på sykehjemmene våre? Har du lyst til å være leseombud, bingovert, kafévert, turkamerat eller samtalepartner? Kan du tenke deg å være støttespiller for en med demens? Frivilligsentralen formidler kontakt.

Arrangementsvert

Har du lyst til å bidra under små og store arrangementer i ditt nærmiljø? Frivilligsentralen får stadig spørsmål om noen kan hjelpe til, og vi trenger alltid flere frivillige.

Underholdningsvert

Spiller du et instrument, synger, danser, tryller, driver du med stand up og trenger et publikum? Frivilligsentralen ønsker å knytte til seg gledesspredere/underholdningsverter. Ta kontakt med oss for frivillige oppdrag.

BUA

I samarbeid med Framtiden i våre hender og biblioteket, bemanner vi BUA som låner ut sports og friluftsutstyr. Har du lyst til å hjelpe oss og være vakt i BUA av og til? 

Redesignverksted

Har du lyst til å sy om gammelt til nytt, reparere, lappe eller brodere? Det er allerede en hel gjeng som møtes hver torsdag kl.18.30-21.00 i Frivilligsentralens lokaler.

Kvinnenettverk

Sammen med Røde Kors, Sanitetsforeningen og Soroptimistene, gjennomfører vi kvinnenettverk en gang i måneden. Målet er å bli kjent med andre kvinner i nærmiljøet og bidra til samhold, forståelse og trivsel kvinner i mellom.

Du skal høre mye

Onsdager kl. 14-15.30 har Frivilligsentralen et langbord på O'Learys på Kolbotn. Dette er for folk som liker å fortelle gode historier, vitser og skrøner i skikkelig rorbustil, og for deg som ønsker å lytte og kanskje få deg en god latter i høstmørket. Stemningen rundt bordet avhenger av de som legger turen innom. 

Språktimen

Hver onsdag har vi språktimen kl. 11-12, der vi praktiserer norsk dagligtale. Dette er for alle som har et annet morsmål enn norsk og alle er velkommen, uansett hvor lite eller mye norsk de kan. Vi er som oftest 7-8 personer med forskjellig etnisk bakgrunn og språk.  

Tirsdagstreffen

Hver tirsdag kl. 12-14 er alle velkommen til en kopp kaffe og en prat med andre på Frivilligsentralen i Kolben kulturhus. Dette ledes av en frivillig. Ta gjerne med håndarbeid du er i gang med eller bli med å spille kort, yatzy eller sjakk. 

I den søte juletid

I samarbeid med Lions, Kolbotn torg og andre ønsker vi å lage hyggelig førjuls- og juletid for andre.  Vi har egen adventskalender og ved ønsketreet kan du gi en gave til noen som trenger det.

Advokathjelpen

Frivilligsentralen formidler en halvtime gratis advokathjelp hver mandag kl.15.00-17.00. Advokatene holder også gratis foredrag på Frivilligsentralen av og til. Foredragene blir annonsert på vår oppslagstavle, facebook og i aviser. 

«På nett klokken ett» - Seniorsurf

Hver tirsdager kl.13.00-14.30 kan du få gratis datahjelp på biblioteket i Kolben.

Nabopakka

Skal du ha gatefest, nabofest eller lignende og trenger bord og stoler? Lån gratis hos Frivilligsentralen. Vi har 9 bord og 40 stoler, kjøpt for penger fra Sparebankstiftelsen. 

Parkmarked 

Siste lørdag i måneden fra april til november har vi marked i parken bak Kolben. Ønsker du å selge, ta kontakt på 97 65 31 31. 

Kolbotn Riders

Vi har sesongpause fram til april 2022, da setter vi i gang med nye turer. 

Sitter du i rullestol? Er du lei av å rulle alene? Kolbotn Riders er snart et faktum. Logoen er klar og så fort vi vet hvor mange som ønsker å være med å rulle, trykker vi opp svarte refleksvester til alle og legger ut på eventyr i nærområdet. Ta kontakt og bli med da vel! 

Kontaktinformasjon

Nordre Follo frivilligsentral - Kolbotn

Besøksadresse:
Frivilligsentralen i Oppegård
Strandliveien 1 (2. etg. i Kolben kulturhus)
1410 Kolbotn

Telefon: 66 81 50 90 / 97 65 31 31

E-post: Frivilligsentralen på Kolbotn

Følg gjerne Frivilligsentralen på Kolbotn på Facebook

Åpningstider

Mandag-onsdag kl. 10.00-14.00
Torsdag kl. 10.00-15.30
Fredag har vi stengt

Passer ingen av tidene, kan du ringe og gjøre en avtale.